6 Ağustos 2019 Salı

Saklı Şehvet - Elizabeth Hoyt Kitap Yorumu

Bir korsan… Güzel, iyi yürekli ve genç bir dul olan Silence Hollingbrook dokuz ay önce korkunç bir hata yapmıştır. Kocasını koruması için bir nehir korsanıyla yaptığı pazarlık evliliğine mal olmuştur. Genç kadın, bu olaydan sonra kardeşiyle birlikte yönettiği yetimhanede saklanır. Ancak korsan geri gelmiştir ve ondan yardım istemektedir. 
Tek gerçek hazinenin… Çok çekici ve korkunç derecede zeki nehir korsanı, "Yakışıklı" Mickey O'Connor, Londra yeraltı dünyasında büyük mücadelelerle yükselmiştir. Merhamet ve aşk gibi duygulara önem vermemekte ve insanları oynatılacak piyonlar olarak görmektedir. Ancak çaylak bir kaptanın, kendisinden yardım isteyip bir geceyi onunla sohbet ederek geçiren karısını hiç unutamamıştır. 
Bir kadının kalbinde yattığını fark edebilir mi? O'Connor, aylar önce kendisine getirilen annesiz bebeğini, bakması için Silence'ın kapısına bırakır. Böylece hem bebeği düşmanlarından korunacak hem de Silence'ın bebeğe duyduğu sevgiden yararlanarak genç kadını kendine bağlamaya çalışacaktır...


Doyumsuz zevklerden sonra genel olaraken beğenilen kitaptır. Belkide en iyisidir bilemem. Ama genel olarak bir şey eksikti ya da fazla abartı mıydı bilemiyorum. Bu kitaptaki olayları ve ilerleyişe hakim olmak amacıyla mutlaka ilk iki kitabı okumanız gerekmektedir. Ben direk bu kitapla başlayayım dedim ama konuyu baştan anlamadığım için ilk iki kitabı okuduktan sonra tekrar geri dönüş yaptım kendisine.
  Kitaptaki konusuna gelecek olursak Silence Temrance'nin kız kardeşidir. Kocasıbir yük gemisinde çalışmaktadır. Kocasının malları bir gün Mickey O'Connor tarafından kaçılır ve Silince kocasının hapse germesine göz yumamadığı için şeytanla pazarlık yapmaya gider. Mickey malları gemiye koyacağını ancak karşılığında Silince'in bir gece kendi sarayında misafir kalmasını ister. Silince de bunu kabul eder. Ertesi gün Mickey onu üstü başı paramparçe bi halde sokağa çıkarır. Tabi tüm St.Giles halkı bu olatı yalnış anlar ve Silince Mickey sayesinde üzerinde yapışan bir lekeye sahip olmuştur. O gece aralarında hiçbir şey yaşanmasa da buna kimseyi inandıramaz. 
   Bir gün kapısına bırakılmış bir kız bebek bulur. Bu kızı o kadar sever ki onu da alıp yetimhanede müdür olarak çalışmaya başlar. Bu günlerden birinde kocasını kaybeder. Ona hiçbir zaman inanmayan kocasını... 
    Ve kader onları bir şekilde tekrar biraraya getirmiştir. Küçük Mary Darlingle...
10/7



"Buna hakkım olmayabilir Silence aşkım," dedi ağır ve Silence'in neredeyse duyamadığı yumuşak bir sesle. "Ama ben olsam seni dinlerdim. Sana inanırdım."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder