28 Eylül 2017 Perşembe

Bir Avuç Aşk - Brenda Joyce Kitap Yorumu

 
  "Denizlerin belası" olarak ün salmış Britanya Kraliyet Donanması Kaptanı Devlin O'Neill, babasını vahşice öldüren Kont'tan intikam alma arzusuyla yanıp tutuşmaktadır. Malını mülkünü elinden aldığı Eastleigh Kontu'nu neredeyse tamamen yıkıma uğratmış olmasına rağmen, son büyük darbeyi indirmek için doğru zamanı kollamaktadır. Kont'un güzeller güzeli Amerikalı yeğeni ortaya çıkınca gerçek bir intikam fırsatı yakalamış olur.
  Virginia Hughes doğup büyüdüğü ve büyük bir sevgiyle bağlı olduğu çiftliği Yaban Gülü'nü borçlarından kurtarmaya kararlıdır. Amcasının, gerekli parayı kendisine vereceği ümidiyle İngiltere'ye doğru tek başına yola koyulur. Ancak yolun yarısında Devlin O'Neill tarafından kaçırılır. Genç ve güzel Virginia, fidye elde etmek için tehlikeli bir oyuna girişen Devlin'in soğuk ve çıkarcı kalbini de ateşe atmak üzeredir.

 Yazar öyle güzel yazmış konuları ve olayları öyle güzel bağlamış ki hiç bitmesin istedim. Hani bazı kitaplar vardır şöyle kitaptan 4 sezonluk dizi çıkar ya işte öyle bir kitaptı. Kitabın karakterlerine gelecek olursak. 
    Devlin küçüklüğünde babasını gözlerinin önünde öldürmelerini yaşamı boyunca kaldıramamış, babasına öldüren adama kadar sonuna kadar mahvolması için her şeyi yapacak kadar gözü dönmüş ingiliz donanma kaptanı. Virginia ise deli dolu, saf, çok çabuk saçmalayabilen, o zamanın tipik kız anlayışından çok çok farklı bir tarza ve güzelliğe sahip olan menekşe gözlü kızımız.
        Devlin Eastleigh kontuna son darbeyi indirmek için Virginia'yı kaçırıyor. Tabi karşısında hiç daha önce hiç karşılaşmadığı bir türden kadın çıkacağını hiç hesaba katmamıştı. Virgina onun elinden kurtulmak için yapmadığı entrika, girmediği kılık kalmadığı başlarda.Baya komik sahneler ve didişlemeler mevcut bu anlarda romanda. Sonra aşık olunca gitmek ve kalmak arasında bocalayıp durdu.
          Devlin onu herkese bayan arkadaşım diye tanıtınca Virgina'na adının çıkmasını dert etmese de içten içe Devlin'e hep kırıldı. Devlin de yanlış yaptığını biliyor ama evlenmeyi yinede düşünmeyen biri. Ne saydırdım o sahnelerde ona. Kızın onun yüzünden başına gelmeyen kalmıyor. Neyse ki Devlin'in annesiyle üvey babası duruma el koyuyorlar.

         Kitap beni baya tatmin etti. Böyle güzel ve karakterlerin bu kadar güzel anlatıldığı kitap çok az artık. Ama yazarın kötü kitabı çok az zaten. herkese tavsiye ederim. Okumayanlar, hep aynı konuyu okumaktan sıkılanlar bu roman sizlere ilaç gibi gelecektir:)

                                                                      10/10





  "Neredeyse kazanacaktım" 
  "Zaferin yanına bile yaklaşamadın Bayan Hugnes. Yaklaşamayacaksın da. Eğer benimle savaşmak istiyorsan o başka." 
  "Bir gün senin mezarının üzerinde keyifle dans edeceğim, adi herif" 
  "Ona ne şüphe."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder